Annecy – Alpenes Venezia
Annecy kalles både Perlen i Alpene og Alpenes Venezia. Begge deler er passende. Byen ligger idyllisk til ved den isgrønne Annecy-sjøen som minner om norske isbre-elver. Elva Thiou lager en liten “øy” midt i byen.
Scroll down for English.
Det er ikke like mange kanaler som byen den sammenlignes med, men elven forgrener seg og lager noen koselige “gater” der folk og butikker er forvist til smale fortau og broer.
En annen mye nyere by inspirert av Venezia, er Port Grimaud like ved Saint Tropez.
Resten av byen har også smale, trange gågater, ofte fullt opp av markedsboder med fristende oster, pølser og grønnsaker.
Byen ligger tett opptil Sveits og det er bare 35 km til Genève og regionen Savoie har mange trekk som vi forbinder med Sveits. For eksempel serveres det enorme ostemåltider på mange av byens restauranter.
Friluftsmekka
På 1800-tallet begynte byen og området rundt å ta seg opp som en sports-destinasjon. Båtlivet på sjøen og nærheten til fjell og skiturisme gjør den ideelt plassert for friluftsinteresserte.
Over byen troner et slott som er åpent for publikum. Dronningens tårn er den eldste delen av borgen. Tårnet har over 4 m tykke vegger og man har datert det til 1100-tallet.
Borgen er eid av Annecy by og har vært museum siden 50-tallet. Museet inneholder blant annet mye lokal, alpin kunst som møbler, fotografier og modeller fjell-hytter.
Vi bodde i Annecy i et par netter og var fornøyde med Hotel du Nord. To stjerner, men rent og pent og rimelig. Gratis parkering til leiebilen og under 10 minutter å gå til sentrum.
Mest fotografert
Det er mye å se i byen, men det folk flest forbinder med Annecy, er borgen. Den er uten tvil det mest fotograferte stedet i byen. Det lille «palasset», le Palais de l’Île, ligger midt i byen, omgitt av vann på alle kanter.
Bygget er nesten ikonisk og har vært både fengsel, rettsbygning, asyl for gamle og et administrasjonssenter. De eldste delene av bygget stammer fra 1100-tallet.
På slutten av 1800-tallet ville byen rive bygningen for å bygge kommunale bad, men det ble heldigvis stoppet. Den 16. februar 1900 ble palasset kategorisert som et historisk monument fra den franske stat og de startet umiddelbart med restaurering. En ny runde med restaurering ble gjort på begynnelsen av 80-tallet. Et besøk i museet tar ca en time.
Vi fløy til Genève og skaffet oss leiebil der. Første stopp var en natt hos Georges Blanc i Vonnas for en virkelig luksus-gourmet-opplevelse, før vi satte nesen mot Annecy.
Følg Catrines reiser på Facebook og Instagram for å få med deg nye innlegg.
Annecy – The pearl of the Alps
Annecy is called both the Pearl of the Alps and Venice of the Alps. Both are wildly appropriate. The town is located on the shores of Annecy lake, with a distinctive mountain green color.
The branches of the river Thiou creates canals and islands that calls for narrow streets and passageways that barely leave room for shops.
It’s only 25 km to Switzerland and you get a lot of the same cheezy menues as you would find in the other Alpine regions.
In the beginning of the 19th century, the area became popular among hikers and mountain people as a great starting point for both lake and mountain activities. There’s plenty of activity on the water during the summer months.
The big castle towering over the town is now a museum open to visitors.
We stayed at the Hotel du Nord for a couple of nights. Only 2 stars, but clean and conveniently located less than 10 minutes walk from the city centre. And with a free parking for our rental car.
Most photographed spot
There’s a lot to see in the area. The picture people flock here to get, is this one. A shot of the palace in the middle of town, with water on each side.
Le Palais de l’Île has served as both a prison, a court house, an asylum for old people as well as an administration building. The oldest part of the building dates from the 12th century.
At the end of the 19th century, somebody wanted to tear the place down to build communal baths. Luckily that was stopped. On February 16th 1900 the palace was declared an historic monument and the restauration started immediately. A second round of restauration was done in the beginning of the 1980s. A visit in the museum should take about an hour.
We flew from Oslo to Geneva and got our rental car there. The first stop was one night at Georges Blanc i Vonnas where we indulged in luxury and gourmet food.
2 Comments
Luke Tursi
I’ve put it on my list of “must see” the next time I’m in France. Thanks.
Catrine
How lovely to hear! Glad that I could give you some inspiration!
If you follow my Facebook page Catrines reiser, you’ll get a notification next time I publish articles. I try to focus on France.
Kind regards, Catrine